Περί βλακείας (προλεγόμενα)

Κάνω συχνά ανασκόπηση των όσων έχω αντιμετωπίσει ή παρατηρήσει τα λιγοστά χρόνια που βαραίνω με την παρουσία μου τούτη τη Γη που την πατούμε (εστιασμένα στην ελληνική επικράτεια), και θέτω το εξής ερώτημα:

Αλήθεια, έχετε σκεφτεί ποτέ το ενδεχόμενο ορισμένες κοινωνίες να έχουν βασίσει τη δομή, τη δραστηριότητα και τη νοοτροπία τους στην καθαρή, ατόφια βλακεία; Το ενδεχόμενο μια τέτοια κοινωνία να είναι η Ελληνική;

Συχνά έχω αισθανθεί βλάκας περιβαλλόμενος επίσης από βλάκες σε μια χώρα που παράγει και καταναλώνει με φρενήρεις ρυθμούς και σε ασύλληπτες ποσότητες βλακεία, η οποία στην πιο σικ μορφή της καλείται εκκεντρικότητα και κολάζεται με την ακόμη πιο βλακώδη και ανούσια «πολιτική ευθύνη». Φωτεινές εξαιρέσεις μέσα σε αυτό το βλακώδες σκηνικό μόνο μια ολιγαρχίζουσα χούφτα από ανθρωπίδες που ξεπέρασαν το όριο της βλακείας και στέφθηκαν κρετίνοι, οπότε συνακολούθως τιμήθηκαν με Υπουργεία, Προεδρεία και άλλες θέσεις εξουσίας.


Άραγε από που πηγάζει όλη αυτή η βλακεία; Είναι εγγενής; Διδάσκεται στο σπίτι, στο σχολείο, στο Πανεπιστήμιο, στα κομματικά γραφεία; Υπάρχει μονάδα μέτρησης της βλακείας; Ο ημίβλαξ Einstein έφτασε στο σημείο να πει ότι δυο πράγματα είναι άπειρα: Το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Προφανώς επειδή αγνοούσε ότι η βλακεία τελειώνει εκεί που αρχίζει η ηλιθιότητα. Το συμπέρασμα, λοιπόν, δεν αίρεται, αλλά μετατίθεται. Παρόλα αυτά ως ταπεινός βλάκας δεν διανοούμαι να αγγίξω ούτε καν με το νου τις διαστάσεις και τα όρια της ηλιθιότητας που φέρουν οι απανταχού κρετίνοι εξουσιαστές (φτασμένοι και εκκολαπτώμενοι). Και δε θα ήθελα να ξεφύγει και η κουβέντα, το topic είναι νομίζω ξεκάθαρο…

Πάντως, αν καταφέρω ποτέ και πάρω πτυχίο, πιάσω δουλειά και δεήσω να πάρω σύνταξη (ποντάρω στο ότι στον εργασιακό χώρο κάποιοι πεφωτισμένοι ΕΑΑΚίτες θα με σώζουν και πάλι από τον καπιταλιστικό κίνδυνο με αυτοθυσία ενώ εγώ θα γκρινιάζω σαν κακομαθημένος βλάκας), στον ελεύθερό μου χρόνο, στην προχωρημένη ηλικία των 75 θα εκπονήσω μια μονογραφία με αυτοβιογραφικό ή και λαογραφικό χαρακτήρα και τίτλο «Περί βλακείας». Θα το αφιερώσω αναδρομικά σε όλους εκείνους που κάθε μέρα μέχρι και σήμερα μου αποδεικνύουν πόσο βαθειά χωμένοι είμαστε όλοι στη βλακεία που με επιμέλεια και φωνασκίες κάποιοι άλλοι βλάκες, με περγαμηνές, ιεραρχία, αξιώματα και γραμμή (αλλά αρκετά νεαροί ακόμα για να είναι κρετίνοι με Υπουργείο) επινόησαν και επέβαλαν.

Και αυτό είναι δέσμευση!

Υ.Γ.: Ομολογώ πως το ύφος μου (εν γένει αλλά και ειδικά) είναι «εριστικό και σχεδόν ελιτίστικο», αλλά θα σας παρακαλούσα να αντιμετωπίσετε και να σχολιάσετε το θέμα στην ουσία του, ανεξάρτητα με το ποιος βλάκας το διετύπωσε. Μην σπεύσετε να διαμαρτυρηθείτε για την «κακιά γλώσσα»: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη λέξη «βλακεία» με την κουτοπονηριά, την αυτοκαταστροφή, την αδικαιολόγητη έπαρση, την εγκληματική αδιαφορία… όλες τις συνιστώσες της συνειδητής ή ασυνείδητης κοινωνικής και προσωπικής παρακμής.

Υ.Γ.2: Τελικά η περίφημη Βλακειάδα έπρεπε να είχε γραφτεί προφητικά από τον Όμηρο

Υ.Γ.3: Ο μαζικός όρος «βλάκας» καθώς και ο τίτλος ευγενείας «κρετίνος» αναφέρονται με κάθε επιφύλαξη προς τους κατόχους των αντίστοιχων πνευματικών δικαιωμάτων.

Υ.Γ.4: Η συνειρμική ή άμεση σύνδεση με πρόσωπα και καταστάσεις της Επικαιρότητας και της Ιστορίας είναι εσκεμμένη. Είμαι διατεθειμένος να αναλάβω την «πολιτική ευθύνη» και το «πολιτικό κόστος».

Υ.Γ.5: Πόσο δίκαιο και εύρος είχε η κραυγή εκνευρισμού και απόγνωσης του «κακού» στο «Παρά πέντε» ο οποίος εύστοχα αναφώνησε… «ΒΛΑΚΑ! ΒΛΑΚΑ!». Η ηχώ των λόγων του θα μείνει για πάντα χαραγμένη μέσα μου, ως βλακώδης, ειλικρινής και αστεία (γιατί η βλακεία θέλει καλοπέραση)

Υ.Γ.6: Έξι (6) υστερόγραφα! Ω Κρετίνοι και Θεοί… τι βλάκας!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s