Ο φανατισμός στην διατροφή μας

Κι’ όμως, συνάδελφοι, υπάρχει παγκόσμια ημέρα για την χορτοφαγία! Μάλιστα, το εισαγωγικό σημείωμα που ακολουθεί αποκαλύπτει κάποια πράγματα για την χορτοφαγία που κανένας από εσάς τους συνωμότες και δολοφόνους κρεατοφάγους δεν μπορούσε να είχε καν φανταστεί. Και είναι μόνο η αρχή…. Παραθέτω, λοιπόν, σπαστά κάποια τμήματα κειμένου της Green Peace σχετικά με τη χορτοφαγία, έτσι για να καταλάβετε τι σημαίνει το λαϊκό «έκανες την τρίχα τριχιά»

Πηγή: Green Peace

Green Peace έγραψε:
Η 1η του Νοέμβρη ίσως είναι η ημέρα που θα σου δοθεί η ευκαιρία να κοιτάξεις τον κόσμο με άλλη ματιά. Ίσως διαπιστώσεις ότι είναι η ώρα να αναθεωρήσεις κάποιες συνήθειες που αφορούν την διατροφή σου, για να γίνεις έτσι καλύτερος απέναντι στον εαυτό σου και στο περιβάλλον σου. Εμείς θα προσπαθήσουμε να σε πείσουμε γι’ αυτό, με συνήγορο την απλή λογική και επιχείρημα την ηθική του δικαιώματος της ζωής. Η χορτοφαγία δεν είναι μόνο τρόπος, αλλά και στάση ζωής. Έχει αρκετούς ένθερμους οπαδούς και αμέτρητους φανατικούς εχθρούς. Θίγει μεγάλα οικονομικά συμφέροντα ανά τον κόσμο και όχι μόνο δεν την συνιστούν οι «οργανωμένες κοινωνίες» δυτικού τύπου, αλλά την υποβαθμίζουν συνειδητά και την καταστούν ακόμα και γραφική συνήθεια με σκοπό να την εξοντώσουν.Βλέπετε οι κρεατοφάγοι αποτελούν το πρότυπο του ανεπτυγμένου δυτικού ανθρώπου και τα απαραίτητα «γρανάζια» της σύγχρονης παγκοσμιοποιημένης καταναλωτικής μηχανής. Εμείς δεν θα κουραστούμε να αποκαλύπτουμε την αλήθεια της ντροπής.

Κάποια πρώτα συμπεράσματα-διδάγματα του παραπάνω αποσπάσματος:

  • Οι χορτοφάγοι είναι καλύτεροι άνθρωποι και σέβονται το περιβάλλον (οι κρεατοφάγοι όχι, τουλάχιστον αρκετά)
  • Η χορτοφαγία έχει ένθερμους οπαδούς αλλά και αμέτρητους φανατικούς εχθρούς. Προσέξτε την ποιότητα και την φόρτιση των λέξεων. Είστε ήδη σε άλλη κατηγορία
  • Οι κρεατοφάγοι, υπερασπιστές (ηθελημένα και μη) υποστηρίζουν μεγάλα συμφέροντα δυτικού τύπου και εν γένει μέσα στην υπόλοιπη σατανική ημερήσια διάταξή τους έχουν και την υποβάθμιση (με στόχο την τελική εξόντωση) της χορτοφαγίας.
  • Το κρέας είναι καταναλωτισμός, τα φυτά όχι. Οπότε οι κρεατοφάγοι είναι γρανάζια της παγκοσμιοποιημένης καταναλωτικής μηχανής. Και θα έπρεπε να ντρέπονται γι’ αυτό.
Green Peace έγραψε:
Σε καθημερινή βάση δολοφονούνται με τον αγριότερο τρόπο κατά μέσο όρο 75 εκατομμύρια ζώα σε όλο τον κόσμο για να γίνουν «απολαυστικοί μεζέδες» στα πιάτα κρεατοφάγων!!!

 

Υποθέτω κάπου εδώ πρέπει να ορίσουμε τη δολοφονία, μάλλον ως εσκεμμένη αφαίρεση της ζωής. Μια ερώτηση για προθέρμανση: Τα φυτά συγκαταλέγονται στην έμβια φύση; Η διατροφή με φυτικά προϊόντα συνιστά δολοφονία ή όχι;

Green Peace έγραψε:
Αν επρόκειτο να αποβάλουμε την κατανάλωση κρέατος εξ ολοκλήρου, οι πόροι τροφίμων του κόσμου θα ήταν επαρκείς για να ταΐσουν 10 δισεκατομμύρια ανθρώπους το 1998Αυτοί οι αριθμοί σε βοηθούν τώρα να καταλάβεις γιατί πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι καθημερινά από την πείνα…!

 

Κάπου εδώ πρέπει να αρχίσουμε να μπαίνουμε στην πραγματική ουσία του ζητήματος: Το πρόβλημά μας είναι αν τρώμε φυτά ή ζώα; Ποιος από αυτούς τους πολιτικοοικολόγους πιστεύει πως είναι λογικό να υπάρχουν 10 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη; Ή μήπως είναι λογικό να είμαστε 4 δισεκατομμύρια; Κι αν κάποια στιγμή γίνουμε 20 δισεκατομμύρια θα αρχίσουμε να τρεφόμαστε με νερό και αέρα;

Μήπως άραγε η επιλογή ανάμεσα σε ζώα και σε κρέας είναι που οδηγεί όσα εκατομμύρια ανθρώπους στην πείνα, την εξαθλίωση και τον θάνατο; Και καλά, αφού εμείς οι «δυτικοί» τρώμε κρέας, αυτοί γιατί δεν τρώνε φυτά (που περισσεόυν) ώστε να μην πεινάνε; Μήπως γιατί για την κατάστασή τους δεν φταίει η διατροφική επιλογή μας;

Green Peace έγραψε:
Τι έχουν πει διάσημοι στοχαστές για τη χορτοφαγία

 

Το star system στην υπηρεσία της χορτοφαγίας. Οι υπόλοιποι στοχαστές είναι δολοφόνοι, και συνεπώς ακόμη και ο τίτλος «στοχαστές» θα ήταν υπερβολικά ευφημιστικός για αυτά τα σαρκοβόρα κτήνη…

Green Peace έγραψε:
Το να μην τρωει κάποιος σάρκα είναι πιο οικονομικό για την τσέπη, πιο φιλικό για το περιβάλλον, πιο ήπιο για το πεπτικό μας σύστημα, το κυκλοφοριακό και την γενική υγεία μας.Υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι ένας τρόπος ζωής πιο εναρμονισμένος με την φύση και την φύση μας και ανοίγει την πνευματικότητα μας (ή την ξαναβρίσκουμε).

 

Αν δεν πεισθήκατε ότι είστε ανώμαλοι κανίβαλοι χωρίς ηθική, έχουμε επιχειρήματα που μπορούν να χτυπήσουν και την τσέπη σας (καπιταλόσκυλα) και την υγεία σας (αρρωστιάρηδες). Και φυσικά την απωλεσθείσα πνευματικότητά σας, την πνιγμένη σε αίμα από κοψίδια και προβατίνες…

Green Peace έγραψε:
Η κρεατοφαγία σίγουρα προάγει τεχνικές απάνθρωπες και βασανιστικές προς τα ζώα που έχουν και αυτά δικαιώματα, αν μη τι άλλο, να μην υποφέρουν. Η κρεατοφαγία επίσης με τις παρούσες συνθήκες προάγει το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την μόλυνση των υδάτων του πλανήτη.Από την μια όλα αυτά τα επιχειρήματα, και η εναλλακτική τους. Από την άλλη, η γεύση μας.

 

Και να που φτάσαμε στο απόγειο της επιχειρηματολογίας: Οι κρεατοφάγοι εκτός από τα παραπάνω κακουργηματικά που προάγουν… είναι και απάνθρωποι. Υποθέτω ταυτόχρονα και οριακά άνθρωποι. Μάλλον ανήκουν σε εκείνη την κατηγορία υπανθρώπων που η φύση τους έδωσε δόντια για να κόβουν κρεάς και οργανισμό που μεταβολίζει ζωική τροφή. Είναι κάτι σαν τη διαφορά ανάμεσα στις ενάρετες αγελάδες (που μπορούν να μασίσουν και να χωνέψουν μόνο χόρτο) και τις ύπουλες ύαινες με κοφτεριά δόντια και δίψα για αίμα.

Έχετε δώσει ποτέ σε αγελάδα να φάει παϊδάκια; Ψάρια; Θα τα φάει; Θα τα καταφέρει; Αν τα καταφέρει θα παραμείνει υγιής; Μήπως η φύση την έφτιαξε ώστε να μην τρώει κρέας; Μήπως η φύση ώθησε όλους εμάς στην ηθική, πολιτική, οικολογική και προσωπική αστοχία δίνοντάς μας όλα εκείνα τα εργαλεία (δόντια, γεύση, στομάχι) που έδωσε και σε ένα σωρό άλλα απάνθρωπα δολοφονικά είδη ζώων;

Green Peace έγραψε:
Οι χορτοφάγοι είναι πιο υγιείς μακροχρόνια(1) και όσες διαφωνίες και να υπάρχουν στο κόσμο της διαιτολογίας και των διατροφολόγων, όλοι συμφωνούνε ότι αυτοί που τρώνε φυτά και ψαριά ζούνε καλύτερα και περισσότερο από αυτούς που τρώνε κρέας. Υπάρχουν στους χορτοφάγους λιγότερα κρούσματα καρκίνου , ειδικά του εντέρου, στόμαχου, στόματος, οισοφάγου (όλο το πεπτικό δηλαδή) και τον προστάτη, την ουροδόχο κύστη.Θεωρία λεει ότι είναι λόγω των ινών που περιέχουν και των αντιοξιδωτικών. Επίσης υπάρχουν αναφορές ότι η χορτοφαγία είναι πιο καλή διατροφή για την καρδιά αφού δεν περιέχει λίπη.Η χορτοφαγία που περιλαμβάνει ψάρι και ζωικά προϊόντα όπως το τυρί, τα αβγά, δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο( pesco-vegetarians ) αντιθέτως με την χορτοφαγία που αποκλείει τα προϊόντα ζωικής προέλευσης (vegans)

 

Και να! Όπως γίνεται παντού (στις ομάδες του ποδοσφαίρου, στην πολιτική, στη θρησκεία, στην επιστήμη) έτσι και στις διατροφικές συνήθειες υπάρχουν λόμπυ και ομάδες που ψάχνουν για φανατισμένους εχθρούς… φανατισμένοι ήδη οι ίδιοι. Η διάκριση ανάμεσα σε δολοφόνους και αγγελούδια είναι πιο βαθειά: Κάποια αγγελούδια τρώνε μόνο ότι φυτρώνει από τη γη (vegans), ενώ κάποια άλλα δέχονται να δολοφονήσουν ψάρια και να κλέψουν γάλα από τις κακόμοιρες αγελάδες (pesco-vegeterians). Χμμ, όχι μόνο αυτό… τρώνε και αβγά! Και εδώ είναι το γνωστό τρικ με την Εκκλησία: Η έκτρωση είναι έγκλημα;

Όπως φαίνεται για τους pesco-vegeterians όχι. Αν αφήσεις το αβγό να βγάλει κοτοπουλάκι είσαι χορτοφάγος και ένα άβολο κελί είναι ρεζερβέ για σένα στην κόλαση. Αν προλάβεις, όμως, και το φας πριν ξεμυτίσει τα πήγες πολύ καλά: Δεν είσαι άγιος. Είσαι pesco-άγιος.

Υποθέτω πως αν κατάφερναν να εξαλείψουν όλους εμάς τους αδίστακτους χορτοφάγους, οι ίδιοι «κύριοι» σαν τον συγγραφέα (κατά τα διδάγμα του SouthPark Razz ) θα αρθογραφούσαν σε 500 χρόνια εξίσου μανιασμένα και ανούσια ανάμεσά τους:

Ποιοι είναι καλύτεροι vegeterians? Οι vegans ή οι pesco? Είναι ηθικό να τρώμε ψάρια; Είναι ηθικό να ληστεύουμε τις αγελάδες και τις κασίκες για το γάλα τους; Είναι ηθικό να σκοτωνόμαστε για την εμμονή που καρφώνεται στο κεφάλι του κάθε ανεγκέφαλου;

Green Peace έγραψε:
Τα ισχυρότερα ζώα στη γη είναι επίσης χορτοφάγα: Ελέφαντες, βόδια, άλογα, μουλάρια, καμήλες, νεροβούβαλοι, κ.λπ….

 

Βάλτε στα παραπάνω και τους κρεατοφάγους: Γιατί είναι πολλοί και σατανικοί, και θα εξαλείψουν όλους τους ευαγγελιστές της Αγίας Χορτοβίβλου.

Λοιπόν, για να σοβαρευτούμε λίγο… πως τα βλέπω εγώ τα πράγματα: Κατ’ αρχάς, άνθρωποι όπως ο παραπάνω είναι φανατισμένοι προπαγανδιστές, κομπλεξικοί και συνωμοσιολάγνοι. Μπορείς να πάρεις οποιαδήποτε συνήθεια ή ιδέα, να την παραφθείρεις, να την διασύρεις, να την εξευτελίσεις, να την δαιμονοποιήσεις και να δημιουργήσεις στρατιές φανατικών εναντίον σου.

Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος για να τρώει κρέας, όπως είναι φτιαγμένος για να τρώει και φυτά. Οποιαδήποτε μορφή σε υπερβολικές ποσότητες θα απειλήσει σύντομα την υγεία του. Οποιαδήποτε επέμβαση στην φύση της τροφής του θα επισπεύσει τις καταστροφικές συνέπειες.

Οι άνθρωποι έχουν την δυνατότητα να σκέφτονται και να κρίνουν. Γι’ αυτό δεν λέγονται «ζώα». Και γι’ αυτό έχουν επινοήσει δικαιώματα τα οποία αφορούν προτίστως εκείνους και όχι τα ζώα. Μιλώντας για ηθική, υπάρχουν πολλοί τρόποι να σε στείλουν στην κόλαση (αν υπάρχει τέτοιο πράγμα). Να σφάζεις εκατομμύρια ζώα για να τρως 10 φορές την εβδομάδα κρέας, ενώ μπορείς να φας 1 ή 2 φορές την εβδομάδα ή το μήνα). Να βασανίζεις άμοιρα ζώα μέσα σε φάρμες, στριμωγμένα σε χώρους που οριακά αρκούν για τις διαστάσεις τους, να τα ντοπάρεις, να τα αρρωσταίνεις. Όπως και να καις δάση, να παράγεις μεταλλαγμένους φυτικούς οργανισμούς, να γεμίζεις το νερό και τη Γη με φυτοφάρμακα για να μπορέσεις να θρέψεις 10 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Να βασανίζεις τη φύση χωρίς λόγο!

Οι άνθρωποι μπορούν να τρώνε και να πηδιούνται για ευχαρίστηση. Έχουν την ευφυϊα και τη δυνατότητα να αυτοκαταστραφούν, προσωπικά ή συνολικά, να καταστρέψουν την ίδια τη φύση στην οποία ζουν. Και αυτό είναι αποτέλεσμα υπερβολής: Αν έχεις μέτρο στη ζωή σου, στη διατροφή σου, στο κρέας, τα ψάρια και τα φυτά που τρως, στις πολιτικές σου εκτιμήσεις, στις θρησκευτικές σου εκδηλώσεις, στις εκφράσεις σου… δε νομίζω ότι τίθεται ζήτημα. Και ο κύριος παραπάνω απλώς έχει ξεπεράσει το μέτρο!

Από την άλλη, αν είσαι σκατοκέφαλος και φανατισμένος, και τον Δρόμο προς τη Σωτηρία να σου δώσουν, θα τον κάνεις Συγγρού…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s