[Εορταστικό] Έχει κι ο Θεός τις φούριες του…

Γιορτές-ξεγιορτές, συχνά «εξαπολύουμε» ευχές και παρακλήσεις προς τα Θεία. Λίγες, όμως, φορές έχουμε αναλογιστεί πως αυτή η μικρή ή ανόητη ευχή μας μπορεί να στριμωχτεί με εκατομμύρια άλλες και να φέρει σε δύσκολη θέση με εξαντλητικά ωράρια τον Ύψιστο. Δεν κατάλαβα, δηλαδή, αυτός να μην κάνει γιορτές; Τελικά το Θείο Δράμα χωρά περισσότερες ερμηνείες…

Η δραματική για τον Μεγαλόχαρο κατάσταση ξεκίνησε όταν οι πεφωτισμένοι πρωτοχριστιανοί (πριν ακόμα φορέσουν τα παρελκυστικά μαύρα ράσα στα οποία κρύβουν τις αμαρτίες τους) ανακάλυψαν ότι Εκείνος υπάρχει, καθώς και ποιες είναι οι ιδιότητές Του. Και αυτό σε αντιδιαστολή με τους απανταχού ημίνοες επιστήμονες που παλεύουνε με κάτι ποσοτικά και ποιοτικά υποδεέστερο του Θεού, τη Φύση, και το μόνο που έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα είναι ένα κολάζ τύπων για τα καθημερινά και μη φαινόμενα που συχνά μας σοκάρουν.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης, πρέπει να σημειωθεί, έχει ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός ο οποίος έκανε το λάθος να αποκαλυφθεί στην Αγία Φάρα της Γης, τους Εβραίους. Τότε μάλιστα, ήταν που ο Θεός έστειλε με τον αγγελιαφόρο του το γνωστό και στην εποχή μας «κάνε παιδιά να δεις καλό». Έκτοτε ξεκίνησε η μάχη (κάηκαν θησαυροί γνώσης, σφαγιάστηκαν χιλιάδες άνθρωποι, καταστράφηκαν και κλάπηκαν περιουσίες) για καθιέρωση του Χριστιανισμού, και ήταν ζήτημα χρόνου να εξοπλιστεί με ένα σωρό τελετουργικά τα οποία θα τελούνται καθημερινά.

Φανταστείτε, τώρα, να έχετε τις πνευματικές κεραίες του Θεού. Κάποιες ώρες της ημέρας έχετε έναν στάνταρ θόρυβο (τελευταία με μικροφωνική εγκατάσταση και ενισχυτές, καθώς η Θρησκεία λέει «όχι» στην επιστήμη, αλλά «ναι» στην τεχνολογία) από τις λειτουργίες και τις ψαλμωδίες στις χιλιάδες εκκλησίες ανά τις χριστιανικές χώρες (οι ομόθρησκοι Σλάβοι και πρώην Σοβιετικοί θα το βρουν μπροστά τους κάποια μέρα, τι να κλάσει η Ελλαδίτσα; ). Σε αυτό το σταθερό υπόστρωμα, προσθέστε τις δισεκατομμύρια ευχές των απανταχού Χριστιανών ορθοδόξων που πλέον το έχουν κάνει σύστημα και προσεύονται στο Θεό για το σπασμένο τους νύχι ή για να βάλει γκολ ο Γαύρος.

Κόλαση συνάδελφοι!

Σημαντική ανακούφιση στα παραπάνω είναι, φυσικά, το ότι πολλά εκατομμύρια ανθρώπων αποφάσισαν ότι δεν είναι Ορθόδοξοι αλλά Καθολικοί. Οι προσευχές, λοιπόν, των παραστρατημένων Καθολικών, καθώς και των διαφόρων παραφυάδων τους, μαζί με των εξ’ ορισμού αλλόθρησκων (βλ. Δωδεκαθεϊστές, Κομμουνιστές, Ωχαδελφιστές, Μωαμεθανούς, Ινδουϊστές, Μογκόλους και Τριβόλους) θεωρούνται Spam Prays και μέσω του Holy Pray Anti-spammer ανακατευθύνονται αυτόματα προς την Κόλαση.

Σύμφωνα, μάλιστα, με νέα απόφαση που λήφθηκε ομόφωνα στον Παράδεισο από την Ολομέλεια των Αγίων με προεδρεύοντα τον Ύψιστο, ακόμα και οι σκέψεις και τα λόγια των Ορθοδόξων περνάνε από υβριπερατό φίλτρο, και όσοι εξ’ αυτών συλλαμβάνονται να βλασφημούν καταδικάζονται χωρίς αναστολή να πλήττονται ανελέητα και ανεπιστρεπτί, εκείνοι και το κύρος τους.

Εδώ, βέβαια, δεν πρέπει να ξεχάσουμε την καθοριστική συμβολή  παρέχουν των Άγιων (βλ. π.χ. τον Σάντα Χο Χο Χο ή Βασίλη με τα δώρα, τον Άγιο Φανούριο ή Γούγλη με τα ψαχτήρια του, κτλ.), των Αγγέλων καθώς και των ορδών των Χερουβείμ και των Σεραφείμ στους οποίους έχει κατανεμηθεί εδώ και αιώνες μεγάλο κομμάτι του φόρτου εισακοής των (προσ)ευχών των Ορθοδόξων ημών μαζών. Έτσι εξηγείται, άλλωστε, και η νέα Εγκύκλιος την οποία επικύρωσε η Ιερά Πισύνοδος για εντατικοποίηση των αγιοποιήσεων (τα ΕΑΑΚ Παρδείσου σίγουρα θα έχουν προγραμματίσει κάποια πορεία ή κατάληψη γι’ αυτό).

Τελικά, είναι ν’ απορεί κανείς πόσο μεγάλα @@ μπορεί να έχει Αυτός

  • με το πρήξιμο από όλες αυτές τις προσευχές
  • ώστε να γράφει σ’ Αυτά την παραξενιά του κάθε «πιστού» στην οποία του μάθανε να Τον εμπλέκει, λες και δεν Tου φτάνανε τα προβλήματά Tου με αυτούς τους κομπογιαννίτες τους αθεϊστές και τους επιστήμονες!

Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα νιώσετε ή θα δηλώσετε πηγμένοι ή αδικημένοι, κάντε μια χάρη στον Θεό και μην του ζητήσετε να σας απαλλάξει… τα @@ του θα πάρετε Razz

Υ.Γ.: Οι πράξεις για συγκεκριμένα αριθμητικά αποτελέσματα αφήνονται ως άσκηση στους αργόσχολους

Υ.Γ.2: Το κείμενο είναι «χιουμοριστικό» (χμμμ), οπότε σας εφιστώ την προσοχή: Οι επίδοξοι ΕλενοΛουκάδες που θα αρχίσουν να κραυγάζουν ζητώντας το σαρκίο μου στην πυρά θα πάρουν μαζί με του Θεού και τα δικά μου!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s